Zehri kalp krizi ve felç tedavisinde kullanılacak Zehri kalp krizi ve felç tedavisinde kullanılacak

Doğru beslenme sağlıklı bir ömür için en önemli şartlardan biri. Kişi beslenme alışkanlıklarını düzenlediğinde hem psikolojik hem de fiziksel olarak birçok hastalığın da önüne geçmiş oluyor.

Uzmanlar, bağışıklığı güçlendiren doğal ürünler ve antioksidan içeren yiyeceklerin insan ömrünü uzattığı yönünde açıklamalarda bulunuyor...

CANAN KARATAYDAN BESLENME TASVİYESİ

CANAN KARATAY'DAN BESLENME TASVİYESİ 

Havalar soğumaya başlarken insanların sağlıklı beslenmeleri için neler yemesi gerektiği paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, insan ömrünü uzatacak besinleri şöyle sıraladı:

LAHANA

LAHANA 

Lahana, içeriğindeki birbirinden farklı besinle adeta şifa kaynağı. A, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin olan bu besin, aynı zamanda kalsiyum ve fosfor gibi mineraller yönünden de adeta bir depo olarak çalışıyor. Üstelik Canan Karatay tarafından da "dünyanın en sağlıklı besinlerinden" biri olarak kabul ediliyor.

Lahana turşusunun dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden olduğunu söyleyen Karatay, Alzheimer, kanser gibi hayatı tehdit eden hastalıkların yanı sıra karaciğer yağlanmasını engellediğini ve kan şekerini düzenlediğini belirtti.

Canan Karatay'ın bu sözleri, İngiltere Kanser Araştırma Vakfı'ndan Profesör Tim Key tarafından da destekleniyor. Yapılan bazı çalışmalar neticesinde brokoli ve lahana gibi sebzelerin bağırsak kanseri riskini azaltan moleküllere sahip olduğu belirtiliyor.

İLİKLİ KEMİK SUYU

İLİKLİ KEMİK SUYU 

Prof. Dr. Canan Karatay, her sabah uyandığında mutlaka "ilikli kemik suyu" içtiğini belirtti. Kemiklerini güçlendirmek için her gün bu tarifi tükettiğini söyleyen Karatay, bu besinin hem bağışıklığı hem de kemikleri adeta çeliğe dönüştürdüğünü belirtiyor.

Bir kupa dolusu kemik suyu ile yarım limonu bir arada tükettiğini söyleyen Canan Karatay, karışımına ayrıca bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu eklediğini de belirtiyor.

Her sabah kahvaltıdan önce içtiği bu karışım ile vücudun hastalıklara karşı direncini koruduğunu söyleyen Canan Karatay, aynı zamanda hormoları rahatlattığını ve kas bağlarını güçlendirdiğini de ekliyor.

ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ 

Canan Karatay, sirkelerin doğal ve doğru şekilde yapıldığında doğadaki en zengin probiyotik kaynaklardan biri olduğunu vurguluyor. Yararlı mikro organizmalar olarak bilinen probiyotikler bağırsaklardaki etkisiyle tüm vücudu yenileyebilir. 

Probiyotik içeriği ile sirke, metabolizmayı güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırdığını belirten elma sirkesinin özellikle "doğal" olması gerektiğine vurgu yapıyor Prof. Dr. Canan Karatay.

SARIMSAK

SARIMSAK 

Prof. Dr. Canan Karatay'ın "bol bol tüketin" dediği besinlerden birisi de sarımsak. İçeriğindeki "prebiyotik" sayesinde bağırsaklarda yararlı bakteriler için gerekli ortamı hazırlayan sarımsak, aynı zamanda "allisin" adlı maddeyle bağışıklığı güçlendiriyor.

İçeriğindeki "allisin" aynı zamanda enfeksiyonlara karşı korucu bir etkiye sahiptir ve doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Bu nedenle düzenli tüketimi birçok bakteri ve virüse karşı korurken aynı zamanda kronik hastalıklar için de risk düşürücü bir etkendir.

SOĞAN

SOĞAN 

Anadolu'da en çok tüketilen besinlerden biri olan soğan hemen her yemekte kendine yer bulsa da içeriğindeki şifayı almanın yolunun özellikle çiğ yemekten geçtiğini belirten Karatay, "kavrulmaması" gerektiğine vurgu yapıyor.

"Her öğünde tüketin" dediği kuru soğan sayesinde prebiyotik alımının sağlanabileceğini belirten Karatay, aynı zamanda soğanın mineral bakımından da çok zengin olduğunu dile getiriyor.

Editör: Türkiye Kulisi