AKSARAY TASAVVUF MÜZESİ AKSARAY’IN MANEVİ İKLİMİNE KAZANDIRILACAK

Başkan Dinçer’in ikinci 5 yıllık dönem içerisinde projelendirdiği tasavvuf müzesi Aksaraylıların gönül dünyasına hizmet edecek. Melik Mahmud Han hangahı, halk arasında Darphane olarak bilinen tarihi bina içerisine yapılacak olan Tasavvuf Müzesi, şehrin zengin tasavvuf geleneğini ve kültürünü yaşatmayı amaçlıyor.
Bu merkezde, Türk Tasavvuf Önderlerinin hayatları ve eserleri tanıtılacak, manevi mirasımızın derinliklerine bir yolculuk imkânı sağlanacak. Tasavvuf Müzesi, Somuncu Baba, Yusuf Hakiki Baba, Yunus Emre, Tapduk Emre, Hacı Bayram-ı Veli, Cemaleddin Aksaray –i gibi örnek tasavvuf Önderlerinin hayatlarını ve eserlerini tanıtarak, onların manevi mirasını yaşatmayı amaçlıyor. Bu büyük zatların öğretileri ve yaşamları, ziyaretçilere ilham verecek ve manevi dünyalarında derin bir yolculuğa çıkacaklar.

Aksaray da inşaat işçisi çalıştığı inşaatte kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti Aksaray da inşaat işçisi çalıştığı inşaatte kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Tasavvuf müzesine ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Bu müze, sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda manevi bir merkez olacak. Ziyaretçilerimiz, burada huzur bulacaklar, manevi değerlerimizi keşfedecekler ve geçmişten gelen manevi mirasımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
Manevi değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için attığımız bu adım, şehrimizin kültürel ve manevi zenginliğini daha da pekiştirecek.

Hep birlikte, Tasavvuf Müzesi'ni hayata geçirerek, şehrimizin manevi mirasını gelecek nesillere taşıyacağız” İfadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’ın köklü tarihine yönelik yaptığı birçok çalışma taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazandı. Geçmişin izlerini günümüze taşıyan birçok köprü, hamam, darphane, türbe, konak gibi birçok tarihi yapıyı gün yüzüne çıkartarak gelecek nesillere aktarımını sağlayan Başkan Dinçer, bunun yanı sıra Aksaray Şehitler müzesini de şehre kazandırarak şehrin manevi iklimine büyük katkı sağlamıştı.
 

Editör: Hilmi Alper